Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aap van zes meter bij première 'King Kong'

Shownieuws

De wereldpremière van Peter Jacksons versie van 'King Kong' vond maandag plaats in New York. In Nederland gaat de film vanaf 14 december draaien.

Aap van zes meter bij première 'King Kong'

De wereldpremière van Peter Jacksons versie van 'King Kong' vond maandagavond plaats in New York. De regisseur maakte met de hoofdrolspelers Adrien Brody, Jack Black en Naomi Watts zijn opwachting. Ter gelegenheid van de première werd Times Square opgesierd door een zes meter lang model van de reuzenaap.

'King Kong' kostte meer dan 230 miljoen euro. Het budget van de film is daarmee met 27 miljoen overschreden. Filmstudio Universal is bereid voor de extra kosten op te draaien. Dat klinkt nobel, maar dat valt wel mee: de kans dat de film niet winstgevend is bestaat nauwelijks. Jackson maakte eerder de 'Lord of the rings'-trilogie, een financieel hoogstandje.

Het drie uur durende 'King Kong', door Universal beschreven als een 'tragisch liefdesverhaal tussen een aap en een actrice', is door critici wereldwijd goed ontvangen. Zo kreeg de productie in de Britse krant The Times vijf sterren en beschreef filmrecensent Kevin Maher het verhaal als 'scherpzinnig, warm en geestig'. Daily Mail-recensent Christopher Tookey noemt de film 'een technologisch wondertje'.

De Europese première van 'King Kong' is op 11 december in Berlijn. In Nederland is de film vanaf 14 december te zien in de bioscoop.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen