Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Leonardo DiCaprio maakt film over het milieu

Shownieuws

Acteur Leonardo DiCaprio heeft al een hybride-auto. Nu komt hij ook met een documentaire over het milieu. In de herfst van volgend jaar gaat de film draaien.

Leonardo DiCaprio maakt film over het milieu

Acteur Leonardo DiCaprio heeft al een hybride-auto. Hij vindt dat de hele wereld toegang moet hebben tot schoon water. Nu komt hij met een documentaire over het milieu. De film '11th Hour' richt zich op het broeikaseffect en biedt oplossingen ter herstel van het ecosysteem. In de herfst van volgend jaar gaat hij draaien. Dat maakte DiCaprio's woordvoerder Kaleigh Thomas maandag bekend.

De 31-jarige acteur vindt dat het broeikaseffect niet alleen de grootste uitdaging is die de mensheid op dit moment voor zich ziet. "Nee, het is de belangrijkste kwestie waarmee de mensheid ooit is geconfronteerd", zegt hij in een verklaring.

DiCaprio, die vorig jaar een Oscar won voor zijn rol van Howard Hughes in de film 'The aviator', richtte in 1998 de Leonardo DiCaprio Foundation op. Met de stichting hoopt hij mensen bewust te maken van milieukwesties. Met '11th Hour' denkt hij een groot publiek te bereiken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen