Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mariah Carey beleeft meest succesvolle jaar ooit

Shownieuws

Mariah Carey lijkt dé grote ster van het afgelopen muziekjaar in Amerika te zijn. Ze heeft veertien weken op nummer één in de Amerikaanse hitlijst gestaan.

Mariah Carey lijkt dé grote ster van het afgelopen muziekjaar in Amerika te zijn. Het afgelopen jaar maakte de zangeres een comeback met het album 'The emancipation of Mimi'. Ze kan hierdoor 2005 tot het meest succesvolle jaar uit haar nu zestienjarige loopbaan uitroepen.

Uit cijfers van het gerenommeerde blad Billboard blijkt dat 'The emancipation of Mimi' Mariah Carey geen windeieren heeft gelegd. Zo klom de single 'We belong together' in snel tempo op naar de nummer-één-positie in de Amerikaanse hitlijst, waar hij vervolgens veertien weken achter elkaar bleef staan. Het is voor eerst sinds Elton Johns 'Candle in the wind' uit 1997 dat een single in Amerika zo lang op nummer één bleef staan.

De slechte verkoopcijfers van het Mariah Carey-album 'Glitter', dat ook als film uitkwam, leidden in 2002 tot een breuk met haar toenmalige platenlabel Virgin. Bij Universal bracht de zangeres datzelfde jaar het album 'Charmbracelet' uit, dat eveneens erg slecht verkocht. Het deels autobiografische album 'The emancipation of Mimi' zette de nu 35-jarige zangeres weer op de kaart.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen