Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'King Kong' brengt minder op dan verwacht

Shownieuws

'King Kong', heeft in zijn eerste weekeinde in de Amerikaanse bioscopen minder opgebracht dan werd verwacht, maar staat wel eerste in de Amerikaanse boxoffice.

'King Kong' heeft in zijn eerste weekeinde in de Amerikaanse bioscopen minder opgebracht dan werd verwacht. Hollywoodkenners hadden gedacht dat de de nieuwste film van 'Lord of the Rings'-regisseur Peter Jackson, minstens zestig miljoen dollar (bijna vijftig miljoen euro) in het laatje zou brengen, maar met een opbrengst van 50,15 miljoen dollar (ruim 41,5 miljoen euro) staat hij wel op de eerste plaats in de Amerikaanse boxoffice.

De grote aap stootte hiermee Aslan, de leeuw uit 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' van zijn plek. Deze film bracht 31,2 miljoen dollar op (bijna 26 miljoen euro) en kwam op de tweede plaats terecht.

De derde plaats werd bezet door de nieuwe binnenkomer 'The family stone'. De film, met in de hoofdrol Sarah Jessica Parker bracht 12,7 miljoen dollar (ruim 10,5 miljoen euro) op. Parker is voor haar rol in de komedie genomineerd voor een Golden Globe Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen