Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actie voor Congo bij 3FM van start

Shownieuws

'3FM serious request voor Congo' is maandagochtend om 9.00 uur officieel van start gegaan. De popzender haalt geld op voor Congo.

Actie voor Congo bij 3FM van start

De Radio 3FM-actie '3FM serious request voor Congo' is maandagochtend om 9.00 uur officieel van start gegaan. Burgemeester Annie Brouwer van Utrecht sloot de deuren van het Glazen Huis op de Neude, van waaruit de radio 3FM-deejays Giel Beelen, Gerard Ekdom en Wouter van der Goes zes dagen lang een marathonuitzending presenteren. De actie moet geld opbrengen om kinderen in Congo een betere toekomst te geven.

De deejays mogen vanaf het officiële startsein niets meer eten. "Daar zit ik dan in dit huis, de hele week een beetje hetzelfde te doen. Maar het is wel leuk", zegt Beelen in de uitzending.

Het publiek kan de actie volgen via radio, televisie en internet. Muzikant en 3FM-deejay Eric Corton vertrok eerder naar het Afrikaanse land om reportages te maken voor de verschillende media. De luisteraars kunnen bieden op platen, zendtijd en gesigneerde artikelen van artiesten en andere bekende Nederlanders. Ook wordt er een huwelijk geveild. De hoogste bieder trouwt donderdag om 12.00 uur en zangeres Imca Marina is de ambtenaar van de burgerlijke stand bij deze gelegenheid.

De '3FM serious request voor Darfur' trok in 2004 tweeënhalf miljoen miljoen luisteraars. De actie bracht toen ruim 915 duizend euro op. Van dat geld wordt nu een hospitaal in Darfur in Soedan gebouwd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen