Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bono is 'Person of the year

Shownieuws

Bono is door het tijdschrift Time Magazine uitgeroepen tot 'Person of the Year'. Hij doet namelijk soms wat liefdadigheidswerk.

Bono is 'Person of the year

Bono is door het Amerikaanse tijdschrift Time Magazine uitgeroepen tot 'Person of the Year'. De zanger van de Ierse band U2 krijgt de titel voor zijn liefdadigheidswerk en zijn inzet om de armoede te verminderen en de wereldgezondheid te verbeteren. Volgens het tijdschrift was dit jaar een jaar waarin 'buitengewoon veel werd gedaan aan liefdadigheid'. Ook computermagnaat Bill Gates en zijn vrouw Melinda zijn geëerd met de titel.

Time Magazine zegt dat Bono's campagne om de rijke landen de schulden van de arme landen te laten betalen een behoorlijke impact heeft gehad. "Hij heeft de leiders van 's werelds rijkste landen gecharmeerd, gepest en zelfs moreel gechanteerd om een deel van de schulden van de arme landen kwijt te schelden."

Bono was in juli ook mede-organisator van de Live 8-concerten die op tien plaatsen tegelijk plaatsvonden en bedoeld waren om de armoede in Afrika onder de aandacht te brengen. De echte naam van de 45-jarige Ier is Paul Hewson.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen