Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vierde album van Coldplay wordt anders

Shownieuws

Het vierde album dat de Britse band Coldplay gaat maken wordt behoorlijk anders dan de eerste drie. Dit zei de bassist van de band, Guy Berryman.

Het vierde album dat de Britse band Coldplay gaat maken wordt behoorlijk anders dan de eerste drie. Dit zei de bassist van de band, Guy Berryman, in een interview met de Britse radiozender 6 Music. "Ik weet dat veel muzikanten dat zeggen, maar het wordt echt anders omdat ik denk dat het anders saai wordt voor ons en onze fans."

Eerder deden geruchten de ronde dat Coldplay een countryalbum zou gaan maken. Berryman ontkende deze geruchten en legde uit waarschijnlijk 'niet weg te kunnen komen' met een dergelijk album. Wel wordt de muziekstroming door de band gewaardeerd. "We zijn allemaal grote fans van Johnny Cash, Gram Parsons en Willie Nelson."

Guy vertelde vervolgens zin te hebben om de studio weer in te gaan, onder meer omdat de band volgens hem de Beatles bij moet houden die een paar albums per jaar maakten. "We houden er van om creatief te zijn. Het is fantastisch om live-optredens te doen, maar we missen te doen wat we het beste kunnen en dat is creatief zijn."

De albums 'Parachutes', 'A rush of blood to the head' en het nieuwste album 'X&Y' van de Britse band waren allen successen. De Nederlandse deejay Junkie XL maakte eerder een remix van het nummer 'Talk', de nieuwste single van de band.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen