Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Huffman krijgt award voor rol als transseksueel

Shownieuws

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman krijgt op 7 januari de Breakthrough Performance Award tijdens het Palm Springs International Film Fest.

De Amerikaanse actrice Felicity Huffman krijgt op 7 januari de Breakthrough Performance Award tijdens het Palm Springs International Film Fest. Dat meldt Hollywoodreporter. Huffman wordt geëerd voor haar rol in de film 'Transamerica'. Daarin speelt ze een transseksuele man, die herenigd wordt met zijn zoon.

De man, Stanley, staat in de film op het punt een geslachtsveranderende operatie te ondergaan wanneer hij ontdekt dat hij een zoon heeft die is weggelopen van huis en door de straten van New York doolt. Eerder kreeg Huffman een Independent Spirit Award en een Broadcast Film Critics Award voor de rol. Ook is ze genomineerd voor een Golden Globe Award.

De 43-jarige Felicity Huffman speelde al in verschillende films, zoals 'Quicksand', 'Path to war' en 'Raising Helen'. Haar optreden als Lynette in de hitserie 'Desperate housewives' leverde haar een Emmy Award op. Huffman is getrouwd met acteur William H. Macy. Het stel heeft twee kinderen.

De zeventiende editie van het Palm Springs International Film wordt gehouden van 5 tot 16 januari.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen