Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geldof vraagt Midden-Oosten om meer geld voor Afrika

Shownieuws

Bob Geldof heeft de Arabische wereld opgeroepen meer geld te doneren aan Afrika. De Live 8-organisator zei dat het Midden-Oosten nu 'vrij weinig' doet.

Bob Geldof heeft de Arabische wereld opgeroepen meer geld te doneren aan Afrika. De Live 8-organisator zei vrijdag tijdens een persconferentie in de golfstaat Dubai dat het Midden-Oosten nu 'vrij weinig' doet om de armoede in dat continent te verlichten.

De voormalig Boomtown Rats-zanger vindt dat een rijk land als Dubai zijn verantwoordelijkheid moet nemen voor de minder bedeelde landen in de wereld. "Ik ben hier om de zakenwereld, de humanitaire wereld en de kunstsector aan te moedigen een beetje meer te doen voor het continent dat maar 150 mijl verderop ligt. We kunnen Afrika niet buiten de wereldeconomie houden."

Bob Geldof wijdt zich al lange tijd aan hulp aan Afrika. Hij pleit voor kwijtschelding van schulden van de Afrikaanse landen en voor eerlijke handel. In juli organiseerde Geldof de Live 8-concerten, die op tien plaatsen tegelijk werden gehouden en mensen bewust moesten maken van de armoede in Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen