Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wereldpremières op filmfestival in Rotterdam

Shownieuws

Het International Film Festival in Rotterdam heeft in ieder geval zes wereldpremières te pakken tijdens de vijfendertigste editie van het festival.

Het International Film Festival in Rotterdam heeft in ieder geval zes wereldpremières te pakken tijdens de vijfendertigste editie van het festival. Dit maakte de organisatie vrijdagavond bekend. De zes films zijn geselecteerd voor de VPRO Tiger Award- competitie. Ook worden tijdens het filmfestival verschillende nieuwe Nederlandse films en documentaires vertoond.

Tot nu toe is 'Langer licht' van regisseur David Lammers de enige Nederlandse film die kans maakt op de VPRO Tiger Award. De andere vijf films komen uit China ('Walking on the wild side'), Uruguay ('The dog pound'), Spanje ('The legend of time'), Polen ('Ode to joy') en Groot-Brittannië ('Song of songs'). De volledige lijst met films die voor de prijs in aanmerking komen, wordt in januari bekendgemaakt.

Het filmfestival vindt plaats van 25 januari tot 5 februari. De uitreiking van de VPRO Tiger Award is de laatste jaren uitgegroeid tot het hart van het festival. De prijs kent drie winnaars, die ieder tienduizend euro ontvangen. Ook gaan de films op tournee langs Nederlandse filmtheaters en worden op de televisie uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen