Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Samuel L. Jackson ontvangt Dream Keeper Award

Shownieuws

De Amerikaanse acteur Samuel L. Jackson krijgt een Dream Keeper Award. voor zijn toewijding aan het onderwijs, zowel in zijn films als in het echte leven.

De Amerikaanse acteur Samuel L. Jackson krijgt een Dream Keeper Award. De onderscheiding is in het leven geroepen door de 'I have a dream'-stichting en eert Jackson voor zijn toewijding aan het onderwijs, zowel in zijn films als in het echte leven. 'Star Wars'-regisseur George Lucas overhandigt de onderscheiding tijdens de jaarlijkse brunch van de stichting in Los Angeles.

De 57-jarige Jackson speelde in 'Coach Carter', een waargebeurde film over een basketbalcoach die zijn ongeslagen team uit de competitie haalt omdat de spelers in de schoolbanken ondermaats presteren. De acteur gaat in januari middelbare school-studenten toespreken om het belang van een opleiding te prediken.

Samuel L. Jackson speelde onder meer in de films 'Shaft', 'Unbreakable' en 'Pulp fiction', waarvoor hij een Oscarnominatie in de wacht sleepte. Eerder werd Jackson geëerd met onder meer twee Bafta Award. Het filmfestival in Cannes creëerde in 1991 speciaal voor de acteur een prijs voor de beste bijrol omdat de organisatie vond dat zijn vertolking in de film 'Jungle fever' een prijs verdiende.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen