Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur John Spencer (58) overleden

Shownieuws

'The west wing'-acteur John Spencer is vrijdag op 58-jarige leeftijd in Los Angeles overleden aan een hartaanval. De acteur zou dinsdag 59 zijn geworden.

'The west wing'-acteur John Spencer is vrijdag op 58-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Spencer overleed nadat hij donderdagnacht was opgenomen in een ziekenhuis in Los Angeles. Volgens een collega van de acteur had Spencer eerder te kampen met gezondheidsproblemen, maar leken de klachten verleden tijd.

De acteur vertolkte sinds 1999 de rol van Leo McGarry in 'The west wing', een televisieserie over de president van Amerika. Zijn personage in de serie was de rechterhand van de president en werd, parallel aan zijn eigen noodlot, getroffen door een hartaanval. Hierdoor moest hij zijn baan in het Witte Huis opgeven, maar hij maakte een succesvolle comeback als vice-president. In 2002 ontving Spencer een Emmy Award voor zijn vertolking van Leo.

Spencer speelde eerder in televisieseries als 'L.A. law' en 'Trinity'. Ook was hij te zien in verschillende speelfilms, waaronder 'The rock', 'Sea of love' en 'The negotiator'. De Amerikaanse acteur zou dinsdag 59 jaar zijn geworden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen