Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Show over Blues Brothers opnieuw op de planken

Shownieuws

Bob Fosko is vanaf 7 januari weer te zien als Jake in 'The official tribute to the Blues Brothers'. Zijn bluesbroer wordt gespeeld door Jim de Groot.

Bob Fosko is vanaf 7 januari weer in theaters te zien als Jake in 'The official tribute to the Blues Brothers'. Zijn bluesbroer wordt gespeeld door Jim de Groot, die de rol van Elwood overneemt van Frans van Deursen. Hij heeft zijn rol op het podium verruild voor een rol achter de schermen en neemt de regie voor zijn rekening. De repetities zijn maandag gestart.

De theatershow over de Blues Brothers was eerder in 2002 en 2003 in Nederlandse theaters te zien.De acteurs worden op het podium begeleid door een zevenkoppige band. Nummers van de Blues Brothers als 'Guilty', 'Everybody needs somebody to love' en 'In the midnight hour' worden vertolkt in de oorspronkelijke Engelstalige versie. De dialogen zijn in het Nederlands.

'The Blues Brothers' zijn een creatie van de Amerikaanse acteurs John Belushi en Dan Aykroyd. Sinds 1978 trad het duo op in de Amerikaanse televisieshow 'Saturday night live' en in 1980 maakten de acteurs de speelfilm 'The Blues Brothers'. John Landis overleed in 1982. Dan Aykroyd maakte in 1998 een vervolg op de film met als titel 'The Blues Brothers 2000'.

De première van 'The official tribute to the Blues Brothers' is in Etten-Leur. De show sluit op 13 april af in Roosendaal.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen