Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Howard Stern geeft afscheidsfeest in Manhattan

Shownieuws

De Amerikaanse dj Howard Stern geeft vrijdag een feest in hartje Manhattan om zijn afscheid van de analoge radio te vieren. Hij gaat naar Sirius.

De Amerikaanse dj Howard Stern geeft vrijdag een feest in hartje Manhattan om zijn afscheid van de analoge radio te vieren. Stern stapt die dag over naar de betaalzender Sirius. Hiermee is zijn dagelijkse radioprogramma niet meer via de ether, maar enkel nog via satelliet te beluisteren. De nu 51-jarige dj heeft gezegd persoonlijk afscheid te nemen van elke luisteraar die op het afscheidsfeest komt opdagen.

In de afgelopen twintig jaar kwam Stern regelmatig in het nieuws vanwege controversiële items in zijn radioshows. De dj kwam hierdoor vaak in conflict met zijn bazen, die met grote regelmaat boetes van de Amerikaanse overheid kregen opgelegd voor zijn uitspattingen. Met de overstap hoeft Stern zich niets meer aan te trekken van de overheidsregels.

Gemiddeld luisteren dagelijks twaalf miljoen mensen naar het radioprogramma van Stern. Nadat bekend werd dat hij naar Sirius overstapt, groeide het abonneebestand van de betaalzender in enkele maanden van zeshonderdduizend naar 2,2 miljoen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen