Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vannelli dankt zoon voor herontdekken popmuziek

Shownieuws

Gino Vannelli heeft het aan zijn zoon te danken dat hij de popmuziek opnieuw heeft ontdekt. Dat zegt hij in een interview met Novum Nieuws.

(Novum/ Peter Schavemaker tekstproducties) - Gino Vannelli heeft het aan zijn zoon te danken dat hij de popmuziek opnieuw heeft ontdekt. Dat zegt hij in een interview met Novum Nieuws. Eind jaren '80 raakte de zanger van hits als 'Powerful people' en 'Black cars' in een dip en keerde hij dit genre de rug toe. "Ik had het op een gegeven moment helemaal gehad. Er kwam geen popliedje meer uit mijn pen."

Vannelli zegt rust te hebben gevonden in het maken van jazz en klassieke muziek. Zijn platenmaatschappij heeft hem enige tijd geleden gevraagd weer een popplaats te maken. "Ik zei meteen 'ja', maar vroeg me wel af of ik het nog zou kunnen", zegt de zanger. Zijn zoon heeft hem vervolgens geholpen.

De zanger brengt volgende maand de cd 'These are the days' uit. Dankzij een reclamespot van de wegenwacht heeft zijn muziek weer aan populariteit gewonnen. In de spot is het nummer 'People gotta move' uit 1974 te horen. Dat dit nummer het weer goed doet in Nederland vindt Vannelli 'ontzettend leuk'. "Het is een van de hits waar ik erg trots op ben. De commercial is leuk gemaakt en het lied past er goed bij."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen