Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Hiddink coacht Ronaldo voor het goede doel

Shownieuws

Guus Hiddink is donderdag trainer van een team met als aanvoerder Ronaldo. De ploeg speelt in het Duitse Düsseldorf de Match Against Poverty 2005.

Guus Hiddink is donderdag trainer van een team met als aanvoerder Ronaldo. De ploeg speelt in het Duitse Düsseldorf de Match Against Poverty 2005. Tegenstander is het team-Zidane, gecoacht door Lothar Matthäus.

Organisator UNDP, het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties, wil met de wedstrijd onder meer aandacht vragen voor armoede in de wereld. Ook moet via de verkoop van tv-gelden en toegangskaarten geld worden opgehaald voor armoedebestrijding in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Ronaldo en Zidane zijn beiden ambassadeur van het UNDP.

Ongeveer veertig internationale voetbal- en sportsterren doen mee aan deze liefdadigheidswedstrijd, onder wie de Nederlanders Phillip Cocu (PSV), Rafaël van der Vaart (HSV) en Edgar Davids (Tottenham). De Italiaanse scheidsrechter Pierre-Luigi Colina leidt de wedstrijd, die in Nederland is te zien op Canal+.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen