Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Morgan Freeman hekelt 'black history month'

Shownieuws

Morgan Freeman vindt het belachelijk dat er een 'Black history month' bestaat. "We moeten ophouden met praten over verschillen tussen zwart en wit".

Morgan Freeman vindt het belachelijk dat in de Verenigde Staten zoiets bestaat als een 'maand van de zwarte geschiedenis'. "Mijn hele geschiedenis wordt teruggebracht tot een maand", zegt de acteur in een interview met CBS dat zondag wordt uitgezonden. "Ik wil geen 'black history month'. Zwarte geschiedenis is Amerikaanse geschiedenis."

De maand wordt jaarlijks in februari gehouden. Het concept is in 1926 in het leven geroepen door historicus Carter G. Woodson. In de beginjaren werd een week stilgestaan bij de geschiedenis van de zwarte bevolking; later groeide dit uit tot een maand. Woodson hoopte dat zijn 'negro history week' op een dag niet meer nodig zou zijn.

Freeman, die dit jaar een Oscar won voor de beste mannelijke bijrol in 'Million dollar baby', vindt dat iedereen een keer moet stoppen met praten over de verschillen tussen zwart en wit. "Dat is de enige manier om racisme uit de wereld te helpen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen