Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nederlandse drummer aan de basis van succes Jamie Cullum

Shownieuws

De Nederlandse drummer Sebastiaan de Krom staat aan de basis van het succes van jazz-zanger Jamie Cullum. Hij wordt deze week gevolgd door een NPS-cameraploeg.

(Novum/Peter Schavemaker Tekstproducties) - De Nederlandse drummer Sebastiaan de Krom staat aan de basis van het succes van jazz-zanger Jamie Cullum. "De bassist Geoff Gascoyne en ik zijn er sinds het begin bij, toen het eigenlijk nog niks was", zegt De Krom. "Ik zie het hele project eigenlijk ook wel als mijn baby."

De drummer heeft Jamie Cullum vier jaar geleden leren kennen. "Geoff gaf na het opnemen van een cd zomercursussen aan muziekstudenten, onder wie de toen 22-jarige Jamie", vertelt de Krom. "Geoff zei: 'Ik geloof wel dat die jongen talent heeft'. Hij wilde een trio beginnen en vroeg aan mij of ik daar ook zin in had."

Een NPS-cameraploeg volgt de drummer tijdens de drie concerten die Cullum deze week geeft in de Heineken Musical Hall in Amsterdam. Het resultaat is te zien in een speciale aflevering van 'Output' op 22 januari. De Krom vindt het fantastisch weer even terug te zijn in zijn geboorteland. "Nederland is ons beste buitenland, qua succes komt Nederland op nummer twee na onze thuisbasis Engeland", zegt de drummer. "Voor mij voelt het als een soort thuiskomst, want ik ben al een heel lange tijd weg uit Nederland."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen