Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Cruise bakkeleit met brandweer van New York

Shownieuws

Tom Cruise meent dat New-Yorkse brandweermannen moeten stoppen met het medicijnen innemen en alternatieve therapie moeten volgen. Dat is tegen het zere been.

Hollywood-ster Tom Cruise is bekritiseerd door de New-Yorkse brandweer omdat hij meent dat de brandweermannen moeten stoppen met het innemen van medicijnen en hun lichaam moeten zuiveren. Dit meldt de Britse krant The Daily Mirror. Verschillende leden van het korps hebben te kampen met ziektes en aandoeningen als gevolg van hun werk in het puin van het World Trade Center en krijgen hiervoor medische behandeling.

De acteur, die medeoprichter is van het 'New York Reddingswerkers Ontgifting Project', ziet liever dat de brandweermannen de sauna ingaan, grote doses vitamine B3 innemen en kookolie consumeren. Hij steunt ook een nieuwe Scientology-kliniek naast Ground Zero die deze behandelingen voorschrijft. "Als onze doktoren ons medicijnen voorschrijven en deze Scientology-mensen zeggen dat we deze niet in moeten nemen, is dat een probleem voor ons", zegt brandweercommissaris Frank Gribbon.

Ook heeft hun arts zich uitgelaten over de adviezen van Cruise en deze zegt dat hij 'niet blij is als patiënten worden geadviseerd om doktersorders te negeren'. "Dan trek ik een lijn." Eerder hebben verschillende doktoren de behandelingen afgedaan met termen als 'belachelijk' en 'kwakzalverij'. Volgens Cruise is de kritiek niet juist. "Meer dan vijfhonderd mensen zijn weer gezond en fit genoeg om weer te werken door dit project."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen