Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Heks' Tilda Swinton vindt filmjurken vreselijk

Shownieuws

Tilda Swinton vond de jurken die ze moest dragen als de witte heks in 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' vreselijk om te dragen.

Actrice Tilda Swinton vond de jurken die ze moest dragen in 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' heel mooi, maar vreselijk om te dragen. "Soms leek het net alsof ik in een caravan de set op kwam lopen", vertelt de actrice in een interview met Veronica Magazine.

De 45-jarige Swinton speelt Jadis de witte heks in de film die gebaseerd is op de bestseller van C.S. Lewis. Toen ze werd benaderd voor de rol is ze het boek gaan voorlezen aan haar zoons, die haar overhaalden om aan de film mee te doen. Toch zijn haar zoons niet van plan om de film te gaan bekijken. "Ze vinden het genre niet leuk. En zeg nou zelf: zou jij je eigen moeder willen zien als de personificatie van het kwaad?"

De actrice zit er zelf niet mee dat ze een schurk speelt en vond het zelfs erg leuk om te doen. "Ik heb de duivel in veel boeken en films altijd één van de aantrekkelijkste personages gevonden. Hij heeft vaak de beste teksten en ziet er meestal verdomd sexy uit."

Tilda Swinton was eerder te zien in films als 'The beach', 'Vanilla sky' en 'Constantine'. 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' draait vanaf 21 december in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen