Kies je favoriete radiostation

Dossiers

La Lau bijna gezakt voor Nederlanders-examen

Shownieuws

De Nederlandse presentatrice Pernille La Lau vertelt dat de Belgische presentator Bart Peeters soms meer weet over Nederland dan de presentatrice zelf.

De Nederlandse presentatrice Pernille La Lau vertelt dat de Belgische presentator Bart Peeters soms meer weet over Nederland dan zijzelf. De presentatoren geven een inburgeringscursus via een quiz, die wordt uitgezonden op Nederland 1. Ze hebben zelf ook een examen afgelegd. "Hij weet veel meer van de historie van ons land", vertelt Pernille donderdag aan De Telegraaf. "Ik ben zelf bijna gezakt voor het Nederlanders-examen."

Peeters zegt dat hij Nederland van een afstand bekijkt en daarom soms beter scoorde dan La Lau. "Ik zie de schoonheid van uw land nog. Het is voor mij gemakkelijk de Dom in Utrecht te herkennen of de Erasmusbrug in Rotterdam", zegt de Belgische presentator. "Maar u woont ertussenin, u kijkt niet meer met de bewonderende ogen van een toerist."

Peeters vindt de inburgeringscursus zoals die in ons land wordt gegeven zeer nuttig. "Zeshonderd uur leren over de sociale gewoontes, de wetten en de regels en zo vooral de Nederlandse taal onder de knie krijgen. Geweldig", zegt Bart. "Menig emigrant naar bijvoorbeeld Tokio zou er heel wat voor over hebben als de Japanse staat zoiets zou opzetten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen