Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dirk Kuijt verrast Jan Smit met gouden dvd

Shownieuws

Dirk Kuijt verraste woensdag Jan Smit met een gouden dvd voor 'Live op de bühne'. Feyenoord-spits Kuijt liet weten dat hij 'enorme bewondering' heeft voor Jan.

Voetballer Dirk Kuijt verraste woensdag tijdens een persconferentie in de Jaarbeurs in Utrecht Jan Smit met een gouden dvd voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren van 'Live op de bühne'. Kuijt liet weten dat hij 'enorme bewondering' heeft voor Jan en zo'n zes cd's en dvd's van hem in huis heeft. Ook liet de voetballer weten dat de muziek van Jan ook gewaardeerd wordt door zijn medespelers en vaak na de wedstrijden van Feyenoord gedraaid wordt.

De voetballer van Feyenoord zong onlangs tijdens een optreden het nummer 'Als de nacht verdwijnt' in duet met de 19-jarige zanger. Ook Jan is 'gek' op voetbal en is 'enthousiast' over het contact met Kuijt. "Ik kan helaas weinig naar voetbalwedstrijden toe. Maar laatst bij een wedstrijd van het Nederlands elftal, toen ik het Wilhelmus zong, kwam Dirk effe naar me toe en vroeg hij: 'Hoe gaat het?' Dat vind ik super", vertelde hij aan Novum Nieuws.

De zanger uit Volendam liet zich woensdagochtend uit Duitsland niet alleen met een privé-vliegtuig naar Nederland vliegen voor de dvd-uitreiking. Hij tekende ook een contract met theaterproducent Jacques Senf. De zanger gaat vanaf volgend jaar maart concerten geven in de grote hallen in Nederland. Volgens Jan kunnen al zijn fans hem nu zien optreden. "Mijn publiek is heel breed. Van meisjes van 14, 15 tot bijvoorbeeld mensen met de leeftijd van mijn ouders. Omdat ik voornamelijk optreed in discotheken, kon niet iedereen komen", legde hij uit. "Maar met de komende concerten kan dat wel."

Ook werden woensdag de eerste beelden van een nieuwe aflevering van zijn docu-soap 'Gewoon Jan Smit' gepresenteerd aan de pers. Deze extra aflevering is zaterdag op tv te zien bij de Tros.

Na de persconferentie trad Jan voor de negende keer op voor 15.000 gehandicapten in het kader van het 'Maak de droom waar'-festival. "Ik vind het heel bijzonder als je jaar in, jaar uit door de gehandicapten wordt gekozen om te komen optreden op hun festival", vertelde Jan. "De gehandicapte fans zijn ontzettend trouw, ze kennen alle liedjes van binnen en van buiten en iedereen is enthousiast."

De zanger, die momenteel nog steeds in de bovenste vijf van de Mega Top 100 staat met het nummer 'Laura', vliegt woensdagmiddag laat terug naar Duitsland. In de avond vervolgt hij daar alweer zijn tour. Maar de zanger is met de kerstdagen thuis. "Ik mag van mijn ouders niet werken met de kerst", zei hij met een brede lach op zijn gezicht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen