Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Langer licht' maakt kans op prijs van VPRO

Shownieuws

De Nederlandse speelfilm 'Langer licht' is geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards-competitie van het 35e International Film Festival Rotterdam.

De Nederlandse speelfilm 'Langer licht' van David Lammers is geselecteerd voor de VPRO Tiger Awards-competitie van het 35e International Film Festival Rotterdam. Dit maakte de organisatie van het filmfestival woensdag bekend. Op 3 februari vindt de prijsuitreiking plaats, waarbij drie winnaars bekend worden gemaakt.

'Langer licht' van regisseur Lammers gaat over een boksschoolhouder die leeft voor het trainen van zijn jonge leerlingen. Na een ongeluk slaat hij door, laat hij alles uit zijn vingers glippen en laat hij zijn zoon alleen achter. Als hij in staat is zijn eigen verdriet onder ogen te zien, kan hij de draad weer oppakken. David Lammers maakte eerder de korte film 'De laatste dag van Alfred Maassen', waarmee hij een Gouden Kalf in de wacht sleepte.

Het International Film Festival vindt van 25 januari tot 5 februari plaats in Rotterdam. De VPRO Tiger Awards zijn uitgegroeid tot het hart van het festival. Ze zijn bedoeld voor beginnende filmmakers. De drie winnende films gaan op tournee langs verschillende Nederlandse filmtheaters, waarna de VPRO ze uitzendt op de televisie. In januari wordt de complete competitie voor de VPRO Tiger Awards bekendgemaakt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen