Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Irene Moors: 'Theatershow wordt één groot feest'

Shownieuws

Irene Moors is ervan overtuigd dat de theatershow 'Iedereen maakt muziek in Sesamstraat' één groot feest wordt. De show is van 21 december tot 5 maart te zien.

Irene Moors is ervan overtuigd dat de liveshow 'Iedereen maakt muziek in Sesamstraat' één groot feest wordt. "De show is heel gevarieerd en ontzettend spannend. Er zit een geweldig plot in en er komen 22 liedjes voorbij. Kortom, het kan niet missen." Moors speelt in de show de rol van muzieklerares Jenny, die in Sesamstraat komt wonen om de bewoners les te geven. De presentatrice is zich ervan bewust dat mensen zich zorgen maken om haar zangkwaliteiten. "Don't worry, jongens. Ik ben flink op zangles gestuurd."

De van oorsprong Amerikaanse theatershow komt ter ere van het dertigjarige bestaan van Sesamstraat naar Nederland. De rollen van de poppen, waaronder Bert, Ernie en Elmo, worden dan ook vertolkt door Amerikaanse dansers. Irene wisselt de rol van Jenny af met musicalster Antje Monteiro. Samen zijn ze vorige maand naar Minneapolis geweest om te oefenen. "We hebben helaas alleen een grote koude loods van binnen gezien, maar het was geweldig om daar te zijn", vertelt Irene. "Amerikanen zijn hartstikke aardig. Of ze het menen is een ander verhaal, maar ze moeten het met me doen."

Voor Antje is de show haar eerste familievoorstelling. "Voor volwassenen moet alles altijd echt lijken. Voor kinderen moet je juist overdrijven. Dat is wel een groot verschil." Maar ze vindt het vooral erg leuk. En heel pittig. "Iedereen denkt: die Antje, die doet het wel even. Maar het is best een heftige show, die vol zit met livezang en dans. Toch is het in deze tijd waarin je moet rennen en vliegen een verademing", zegt de 'Aida'-ster. "Deze show gaat om het plezier maken met elkaar. En het is altijd leuk om eens iets anders te doen. Zo blijf ik mijn grenzen verleggen."

Irene en Antje zijn op het moment druk bezig met de repetities. Dansgoeroe Lucia Martas helpt ze daarbij. "De avond voor een optreden doorzakken kan niet", zegt Moors. "Het wordt vroeg naar bed en water en brood", lacht ze. "Nee, ik vind het zo leuk, ik heb het er honderd procent voor over." Mocht het onverhoopt misgaan, dan kan haar dochtertje Rosalie altijd nog invallen. "We oefenen samen op zolder. Als ik instort, dan kan zij zó op."

'Iedereen maakt muziek in Sesamstraat' is tussen 21 december en 5 maart te zien in Rotterdam, Breda, Groningen, Amsterdam en Utrecht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen