Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paradise now' genomineerd voor Golden Globe

Shownieuws

De film 'Paradise now', van de Nederlandse Palestijn Hany Abu-Assad, is genomineerd voor een Golden Globe Award in de categorie beste buitenlandse film.

De film 'Paradise now', van de Nederlandse Palestijn Hany Abu-Assad, is genomineerd voor een Golden Globe Award in de categorie beste buitenlandse film. Dit maakte de organisatie van de Golden Globes dinsdag bekend. Naast 'Paradise now' zijn 'Kung fu hustle', 'Master of the crimson armor', 'Joyeux noël' en 'Tsotsi' genomineerd in dezelfde categorie.

'Paradise now' is een psychologische thriller over twee Palestijnse jongeren die worden gerekruteerd om een zelfmoordaanslag te plegen in Tel Aviv. Een van de twee begint te twijfelen als hij de explosieven om zijn lichaam heeft. De film van Assad werd eerder bekroond met een Gouden Kalf en is de Palestijnse inzending voor de Oscars.

De winnaars van de Golden Globe Awards worden gekozen door negentig buitenlandse, maar in de Verenigde Staten wonende filmjournalisten. De uitreiking vindt op 16 januari plaats in Los Angeles.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen