Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Officiële Nederlandse Oscarinzending geweigerd

Shownieuws

De Nederlandse Oscarinzending voor volgend jaar, 'Bluebird', is door de organisatie van de Oscars geweigerd. Hij is al op de Nederlandse televisie uitgezonden.

De Nederlandse Oscarinzending voor volgend jaar, 'Bluebird', is door de organisatie van de Oscars geweigerd. De film van regisseuse Mijke de Jong voldoet volgens de Academy of Motion Picture Arts en Sciences niet aan de voorwaarden, omdat de Nederlandse televisie hem al heeft uitgezonden. Dat meldt de Volkskrant woensdag.

Directeur Claudia Landsberger van Holland Film, het bedrijf dat 'Bluebird' in het buitenland onder de aandacht brengt, spreekt van een 'hoogst ongelukkige situatie'. Ze wijst erop dat een bioscoopversie is ingezonden. "De producent heeft nadrukkelijk gezegd dat deze versie heel anders is dan de tv-serie. De Amerikanen denken daar anders over. Zij zien onvoldoende verschil tussen beide montages."

'Bluebird' is de vierde film die dit jaar door de organisatie is geweigerd. Eerder werden inzendingen uit Bolivia, Tadzjikistan en Italië van het programma geschrapt. Volgens Landsberger is het voor een andere Nederlandse inzending te laat. "Wij hebben geprobeerd de academy op andere gedachten te brengen. Dat is dus niet gelukt."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen