Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Olivia Newton John zingt verdriet weg

Shownieuws

Olivia Newton John heeft laten weten dat zingen helpt bij verwerken van het verdriet om haar verdwenen vriend Patrick McDermott.

Olivia Newton John zingt verdriet weg

De Australische zangeres Olivia Newton John liet maandag in een interview met de Australische tv-zender Channel Nine weten dat zingen haar helpt bij het verwerken van het verdriet om haar verdwenen vriend Patrick McDermott. "Ik had helemaal geen zin meer om te zingen. De gedachte aan zingen alleen al maakte mij angstig", legt Olivia uit. "Maar zingen is een deel van mij en het zit in mijn ziel en werkt ook genezend."

De 48-jarige McDermott, vader van een zoon van 13, verdween eind juni tijdens een nachtelijk vistripje aan de kust van Californië. Zijn portemonnee en andere bezittingen zijn teruggevonden op de boot, waarmee hij weg was. De Amerikaanse autoriteiten startten eind juni onmiddellijk een onderzoek naar zijn verdwijning, maar tot op heden zonder resultaat.

De vriend van de Australische zangeres stond in april tegenover zijn ex-vrouw in de rechtbank. Hij zou sinds hun scheiding in 1994 hebben verzuimd alimentatie te betalen voor zijn zoon. Maandelijks moest hij ruim 650 euro afdragen aan zijn ex-vrouw. De rechter bepaalde dat hij alle achterstallige betalingen moet voldoen.

De 57-jarige zangeres heeft 'nog steeds' veel verdriet van het verlies. "Dingen zoals dit in het leven komen met golven. Iedereen die iemand heeft verloren of een pijnlijke situatie heeft meegemaakt herkent dat", vertelt zij in het tv-interview. "Je denkt dat je het verdriet aan het verwerken bent en plotseling bots je tegen een muur en kom je terecht in een golf van ellende. Je voelt de pijn en er is geen uitweg."

Om haar verdriet te verwerken heeft de zangeres van hits als 'Hopelessly devoted to you' en 'Physical' besloten om vanaf volgend jaar maart weer op tournee te gaan. Op de agenda staan Nieuw Zeeland en Australië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen