Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Aukje van Ginneken en Bassie in kerstsoap

Shownieuws

Actrice Aukje van Ginneken en clown Bassie en acteur Robin Rienstra maken binnenkort hun opwachting in een kerstsoap bij de Rotterdamse regionale zender RNN7.

Aukje van Ginneken en Bassie in kerstsoap

Actrice Aukje van Ginneken en clown Bassie maken binnenkort hun opwachting in een kerstsoap. De opnamen starten vrijdag en vinden onder meer plaats in een hotel in Zwijndrecht, in Snowworld en op het vliegveld Zestienhoven. De Rotterdamse regionale televisiezender RNN7 zendt de soap rond kerstmis uit.

Behalve Aukje en Bassie zijn ONM-acteur Robin Rienstra, Goede tijden, slechte tijden-acteur Arnost Kraus en presentator en acteur Marco Verhagen te zien in het programma. Bassie speelt in de soap de rol van ontvoerde kerstman. "Eén van ons vieren heeft een gruwelijke hekel aan de kerst en heeft daarom de kerstman ontvoerd", licht initiatiefnemer en speler Verhagen toe aan Novum Nieuws. "Wie dat is, blijft tot het laatste moment geheim. Uiteindelijk blijkt de kerstman gevangen te zitten in hetzelfde hotel waar wij verblijven."

Het was volgens Verhagen niet moeilijk om bekende Nederlanders vast te leggen voor de soap. "Ik heb zelf rolletjes gespeeld in verschillende soaps, waaronder ONM, en zo heb ik bijvoorbeeld Robin en Arnost leren kennen."

Het is niet voor het eerst dat Verhagen een zogenoemde improvisatiesoap maakt. In november zond RNN7 de tiendelige serie 'Show survival' uit, eveneens met Rienstra, Kraus en Verhagen in de hoofdrollen. Na de kerstsoap zijn er volgens Marco plannen om soaps te draaien in De Efteling en in België.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen