Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mary J. Blige wordt Nina Simone

Shownieuws

De 34-jarige zangeres Mary J. Blige gaat Nina Simone spelen in een nog naamloze film. Het is het eerste optreden van Mary J. Blige als actrice.

Mary J. Blige wordt Nina Simone

Zangeres Mary J. Blige gaat Nina Simone spelen in een nog naamloze film. Dit meldt Hollywood Reporter maandag. Het is het eerste optreden van Blige als actrice. De biografie gaat over zangeres Simones weg naar faam en haar relatie met Clifton Henderson. Cynthia Mort, die eerder voor de televisieserie 'Will & Grace' en 'Roseanne' schreef, is verantwoordelijk voor het script.

Nina Simone werd in 1933 in de Amerikaanse plaats Tryon geboren als Eunice Kathleen Waymon. In de jaren zestig werd ze bekend met jazzballads en protestnummers als 'Mississippi goddam' en 'To be young, gifted and black'. Simone verliet de Verenigde Staten in 1971 na onenigheid met haar platenmaatschappij en de belastingautoriteiten in dat land. Ze kwam uiteindelijk terecht in Parijs, waar ze in 2003 overleed.

De 34-jarige Mary J. Blige scoorde hits met nummers als 'No more drama', en 'As' met zanger George Michael. Ook zong Blige op onder meer de soundtrack van 'Bridget Jones: the edge of reason' en 'Waiting to exhale'.

Het is niet bekend wanneer de opnamen van de film van start gaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen