Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerbetoon voor Tina Turner en Tony Bennett

Shownieuws

Tina Turner en Tony Bennett hebben zondagavond tijdens het Kennedy Center Honors-gala in Washington een eerbetoon gekregen van diverse pop- en jazzartiesten.

Eerbetoon voor Tina Turner en Tony Bennett

Tina Turner en Tony Bennett hebben zondagavond tijdens het Kennedy Center Honors-gala in de Kennedy Center's Opera House in Washington een eerbetoon gekregen van een brede schare pop- en jazzartiesten. Turner werd toegezongen door onder anderen Queen Latifah en Melissa Etheridge en Bennett door John Legend en Diana Krall.

Andere beroemdheden die geëerd werden, waren danseres Suzanne Farrell, actrice Julie Harris en acteur Robert Redford. De sterren werden in de ochtend tijdens een receptie op het Witte Huis persoonlijk gefeliciteerd door president Bush. "Alle geëerden die hier aanwezig zijn, hebben een uitmuntende eigenschap die bewonderd wordt door de wereld", liet de president weten aan zijn gasten.

De voorzitter van het Kennedy Centrum, Stephen A Schwarzman, legde uit waarom deze vijf beroemdheden geëerd worden door de organisatie. "We eren jaarlijks vijf Amerikaanse artiesten die uniek zijn en ruimschoots een bijdrage hebben geleverd aan onze cultuur en onze levens hebben veranderd", legt hij uit.

Volgens Schwarzman is Bennett een 'briljant muzikant en zanger'. "Hij werd ooit door Frank Sinatra zelfs de beste ter wereld genoemd. De diepgaande artisticiteit van Farrell heeft vele meesterwerken gecreëerd op dansgebied en daarbij geeft zij balletlessen aan een compleet nieuwe generatie. Harris is al jaren één van Amerika's meest gerespecteerde en toegejuichte actrices. En de extra inzet van Redford voor de kleine film heeft een oneindige impact gehad op andere filmmakers en het publiek."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen