Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Paradise now' wint award bij Europese Film Awards

Shownieuws

'Paradise Now', geregisseerd door de Nederlandse Palestijn Hany Abu-Assad heeft een award gewonnen in categorie beste scenario bij de Europese Film Awards.

'Paradise now' wint award bij Europese Film Awards

De film 'Paradise Now' van de Nederlandse Palestijn Hany Abu-Assad heeft een award gewonnen in de categorie 'beste scenario' bij de European Film Awards in Berlijn. Het is de enige Nederlandse film die genomineerd was.

De film is een psychologische thriller over twee Palestijnse jongeren die worden gerekruteerd om een zelfmoordaanslag te plegen in Tel Aviv. Een van de twee begint te twijfelen als hij de explosieven om zijn lichaam heeft.

De Franse film 'Cache' won in de categorie 'beste film'. 'Cache', geregisseerd door de Oostenrijker Michael Haneke, won in totaal zes awards. De film won naast de award voor beste film onder meer in de categorieën beste regisseur en beste acteur.

Veel critici vonden dat 'Cache', waarin Juliette Binoche en Daniel Auteuil een rol spelen, de filmprijs Palm d'Or had moeten winnen op het filmfestival in Cannes. De prijs ging naar de film 'L'enfant' van de gebroeders Dardenne.

In totaal waren zevenenveertig films genomineerd in verschillende categorieën. De films zijn door zestienhonderd leden bekeken van de European Film Acadamy, die een groot deel van de filmindustrie vertegenwoordigen. De European Film Award is een prestigieuze prijs in de filmwereld en wordt door sommigen gezien als de Europese Oscar.

Voormalig James Bond-acteur Sean Connery ontving een award voor zijn carrière.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen