Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Barry Hay heeft niets met kantoren

Shownieuws

Golden Earring-zanger Barry Hay staat liever 40 jaar op de bühne dan dat hij 40 jaar op kantoor zit. "Ik heb in mijn leven maar weinig leuke kantoren gezien."

Barry Hay heeft niets met kantoren

Golden Earring-zanger Barry Hay staat liever veertig jaar op de bühne dan dat hij veertig jaar op kantoor zit. "Ik heb in mijn leven maar weinig leuke kantoren gezien", zegt hij vrijdag in een interview met RTL Boulevard. "Wat dat betreft heb ik een geweldige baan." Zaterdag wordt het boek 'Golden Earring' gepresenteerd. Daarin wordt het vier decennia tellende bestaan van de band belicht.

Het boek bevat behalve achthonderd illustraties interviews met de bandleden en gastbijdragen van onder anderen Jack Spijkerman en Joost Zwagerman. Verschillende rockfotografen, onder wie Anton Corbijn en Patricia Steur, werkten eraan mee.

'Golden Earring' wordt zaterdag in de Haagse discotheek Asta gepresenteerd door Freek de Jonge. "Het is een heel chique boek", zegt Hay. "Jaren geleden hoopte ik al dat er zoiets zou komen. Nu is het er eindelijk. Fantastisch." Na de presentatie geeft de band een concert. Op 1 januari doen ze het optreden dunnetjes over in Ahoy' Rotterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen