Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Onderscheiding voor Clint Eastwood

Shownieuws

Regisseur Clint Eastwood krijgt voor zijn oeuvre een Lifetime Achievement Award van The Directors Guild of America. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Onderscheiding voor Clint Eastwood

Regisseur Clint Eastwood krijgt voor zijn oeuvre een Lifetime Achievement award van The Directors Guild of America. Dat maakte de organisatie donderdag bekend. De 75-jarige Eastwood krijgt deze hoge onderscheiding in januari. Guild-president Michael Apted omschrijft Eastwood als een van de meest veelzijdige regisseurs. "In de afgelopen 35 jaar heeft Clint Eastwood op een geniale wijze 25 films geregisseerd in diverse genres."

Eastwood speelde in diverse spaghettiwesterns. In de loop van zijn carrière werd hij een actieheld toen hij een detective speelde in de 'Dirty Harry'-films. Dit jaar kreeg Eastwood een Oscar voor 'Million dollar baby'. De film kreeg onderscheidingen voor de beste film, beste actrice en beste bijrollen voor Hilary Swank en Morgan Freeman. Eerder kregen Steven Spielberg, Francis Ford Coppola en Alfred Hitcock een Lifetime Achievement Award.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen