Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brace krijgt award op Noorderslag

Shownieuws

De Amsterdamse R&B-artiest Brace krijgt op het Noorderslag Festival in Groningen de Essent Award uitgereikt die hij woensdag heeft gewonnen.

De Amsterdamse R&B-artiest Brace krijgt op het Noorderslag Festival in Groningen de Essent Award uitgereikt die hij woensdag heeft gewonnen. Aan de award is een promotiebudget van vijfduizend euro verbonden. Ook Stevie Ann, Kraak & Smaak, Behave en Jawat! hebben een award gewonnen.

De winnaars krijgen hun 'prijzenpakket': het geldbedrag en een symbolische Essent Award, een 'haspel van vijftig meter'. Deze wordt in januari officieel uitgereikt. "Essent 'zit in de energie' en mensen kunnen een haspel goed gebruiken", laat juryvoorzitter Jan Douwe Kroeske Novum Nieuws weten.

De Essent Awards wordt uitgereikt om talentvolle bands en artiesten te ondersteunen. Met het promotiebudget kunnen de winnaars een demo maken of hun naamsbekendheid vergroten. "Maar als de artiest het geld niet echt nodig heeft, mag het ook aan een goed doel geschonken worden", zegt de voorzitter. De prijs wordt twee keer per jaar aan vijf artiesten uitgereikt. Winnaars van eerdere toekenningen zijn onder anderen Ali B, Di-rect en Raymtzer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen