Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anouk en Within Temptation kanshebbers MTV Award

Shownieuws

De Nederlandse artiesten Anouk, Within Temptation en Kane maken kans op een MTV Award. Ze zijn genomineerd in de categorie ‘beste Nederlandse/Belgische act’.

De Nederlandse artiesten Anouk, Within Temptation en Kane maken kans op een MTV Award. Ze zijn genomineerd in de categorie ‘beste Nederlandse/Belgische act’ van de MTV European Music Awards. De Belgische kanshebbers zijn de band Soulwax en Gabriel Rios.

De awardshow vindt donderdag plaats in de Portugese hoofdstad Lissabon. Voor de twaalfde editie van het evenement bepaalt het publiek wie de winnaars worden. Op de website van de muziekzender kan tot donderdagmiddag worden gestemd op artiesten in de verschillende categorieën.

Robbie Williams, 50 Cent, Gwen Stefani en Coldplay zijn eveneens enkele kanshebbers voor een award. In totaal zijn er dertien categorieën, waaronder ‘beste zanger’, ‘beste zangeres’ en ‘beste videoclip’. Behalve de uitreiking van de prijzen staan optredens op het programma. Onder de artiesten die een optreden verzorgen zijn Madonna, The Black Eyed Peas en Foo Fighters.

De presentatie van de avond is in handen van Borat Sagdiyev, een satirisch personage van komiek Sacha Baron Cohen, ook bekend als Ali G. Voormalig zangeres van de band Skunk Anansie, Skin, doet backstage verslag.

De MTV European Music Awards worden donderdagavond rechtstreeks uitgezonden op MTV. Vrijdag zijn de hoogtepunten van de show te zien op de muziekzender.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen