Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Beeld voor 'Gooische vrouwen'

Shownieuws

De Talpa-serie 'Gooische vrouwen' heeft maandagavond in Bussum het Gouden Beeld gewonnen voor beste drama. Jörgen Raymann werd tv-persoonlijkheid van het jaar.

De Talpa-serie 'Gooische vrouwen' heeft het Gouden Beeld gewonnen voor beste drama. De beelden worden jaarlijks uitgereikt voor de beste programma's van het afgelopen jaar en aan personen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse televisie. Piet Römer kreeg de oeuvre-award en Jörgen Raymann werd tv-persoonlijkheid van het jaar.

'Gooische vrouwen' is een serie over vier vriendinnen in het Gooi, naar een idee van Linda de Mol. De hoofdrollen worden vertolkt door Tjitske Reidinga, Annet Malherbe, Susan Visser en De Mol zelf. De serie moest het opnemen tegen 'Grijpstra & De Gier' en 'Twee dromen'.

De Journaalberichtgeving over de tsunami kreeg het Gouden Beeld voor nieuws en evenementen, Jiskefet dat voor beste comedy en 'Peking express' dat voor beste entertainment. Monic Hendrickx werd voor haar rol in KRO's 'Dwaalgast' gekozen tot beste actrice en Bert Luppes voor KRO's 'Droog' tot beste acteur. Het evenement werd dit jaar wegens geldgebrek niet op tv uitgezonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen