Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Diverse kansen op Golden Globe voor 'Brokeback mountain'

Shownieuws

Heath Ledger is genomineerd voor een Golden Globe in de categorie beste acteur voor zijn rol in 'Brokeback mountain'. de film kreeg zeven nominaties.

'Brokeback mountain', van regisseur Ang Lee, maakt zeven keer kans op een Golden Globe. De film is onder meer genomineerd voor de categorieën beste acteur, beste film en beste actrice in een bijrol.

Heath Ledger strijdt namens 'Brockeback mountain' om de prijs voor beste acteur. Hij moet het daarin opnemen tegen onder anderen Russell Crowe ('Cinderella man') en Philip Seymour, die is genomineerd voor zijn acteerwerk in 'Capote'.

Felicity Huffman kreeg twee nominaties, die voor beste actrice in 'Transamerica' en die voor beste actrice in een televisiemusical of comedy. De laatste ontving ze voor haar rol als Lynette in de Amerikaanse serie 'Desperate housewives'. Huffman moet het in deze categorie opnemen tegen haar medespelers Marcia Cross, Teri Hatcher en Eva Longoria.

In de categorie beste actrice zijn behalve Huffman onder anderen Gwyneth Paltrow ('Proof') en Charlize Theron - voor haar rol in 'North country' - genomineerd.

De Golden Globes worden uitgereikt in dertien filmcategorieën en elf televisiecategorieën. De uitreiking van de prijzen is 16 januari in Beverly Hills. De show wordt live uitgezonden op de Amerikaanse zender NBC.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen