Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Repetities 'One flew...' van start in museum

Shownieuws

De repetities van het toneelstuk 'One flew over the cuckoo's nest' zijn maandag van start gegaan in het Dolhuys in Haarlem.

De repetities voor het toneelstuk 'One flew over the cuckoo's nest' zijn maandag van start gegaan in het Dolhuys, het museum voor psychiatrie in Haarlem. Dit meldt Joop van den Ende Theaterproducties dinsdag. In het museum werd het script voor het eerst met alle acteurs gelezen. De maquettes van het decor en kostuums werden aan de cast en de crew getoond. Als extra achtergrondinformatie kreeg het hele gezelschap een uitgebreide rondleiding in het museum.

Het toneelstuk is geschreven door Dale Wasserman, naar de roman van Ken Kesey. De filmversie uit 1975, met Jack Nicholson, werd een klassieker. Het verhaal gaat over angst en menselijk onvermogen. De hoofdpersoon McMurphy (Victor Löw in het toneelstuk) wil onder zijn werk in de gevangenis uit. Hij denkt dat te kunnen doen door voor te wenden dat hij gek is. Zijn plan mislukt wanneer hij naar een inrichting wordt gestuurd. Hij probeert de plek levendiger te maken, maar hoofdzuster Ratched (Simone Kleinsma) zit hem steeds op de huid.

Naast Kleinsma en Löw spelen Bert André, Bram van der Vlugt en Vincent Croiset een rol in het toneelstuk. De show is van 29 januari tot en met 24 juni te zien in diverse theaters in Nederland. De première vindt plaats op 6 februari in De Stadsschouwburg in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen