Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wolter Kroes in tranen om zijn dochter

Shownieuws

Wolter Kroes barstte tijdens de repetities voor zijn recente Ahoy'-concerten in tranen uit na een duet met zijn dochter.

Wolter Kroes in tranen om zijn dochter

Zanger Wolter Kroes brak tijdens de repetities voor het duet 'Papa heb je even tijd' met zijn 7-jarige dochtertje Pamela 'dwars door midden'. "Ik heb 's middags echt gehuild", vertelt de zanger aan Novum Nieuws. Wolter zong het duet tijdens één van de twee concerten die hij zondag en maandag gaf in Ahoy' in Rotterdam. Kroes was 'erg trots' op zijn dochter. "Je mag over je eigen kind eigenlijk niet opscheppen, maar ze deed het zo goed."

Het idee voor het duet ontstond drie dagen voor de concerten. "Pamela kwam naar me toe en zei: 'Hé, pap ik mag toch ook wel even wat zingen in Ahoy'? Maar dan wil ik wel met mijn beste vriendinnetje erbij hebben'. Ik dacht: wat moet ik hier nou mee, maar we hebben het geregeld", vertelt de trotse vader. "En ze stond te zingen alsof ze nooit anders gedaan heeft."

De 36-jarige zanger, die hits scoorde met liedjes als 'Ik heb de hele nacht liggen dromen' en 'Wat een heerlijke dag', heeft plannen om het volgend jaar nog 'grootser' aan te pakken. "Misschien drie of vier keer Ahoy' en misschien de Arena", zegt hij met een grote lach op zijn gezicht. Volgens de zanger worden zijn concerten dan mogelijk anders. "Ik denk dat het technischer wordt, met meer effecten. En nieuwe liedjes, want er komt volgend jaar weer een nieuw album."

Ondanks het succes in Nederland lonkt het buitenland nog niet voor de zanger. "Ik ben lekker een landje aan het veroveren in mijn eigen land", legt hij uit. "Twee jaar geleden kende niemand mij bijvoorbeeld in het zuiden van het land en nu kennen ze me overal. Dat vind ik heel leuk, het is een heerlijk gevoel."

'Laat me zweven', het titelnummer van zijn laatste album, verscheen deze week op single. Speciaal voor zijn fervente fans staan op de maxi-single van het nummer ook twee nooit eerder uitgebrachte kerstliedjes: 'Mijn kerstgedicht' en 'Met kerst ben ik bij jou'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen