Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Notorious B.I.G. postuum in duet met Tupac

Shownieuws

De vermoorde rapper Notorious B.I.G. laat nog steeds van zich horen. Het album 'Notorious B.I.G. Duets: The final chapter' ligt volgende week in de winkels.

Het is al acht jaar geleden dat hij werd vermoord, maar rapper Notorious B.I.G. laat nog steeds van zich horen. Het album 'Notorious B.I.G. Duets: The final chapter', geproduceerd door Diddy, ligt volgende week in de winkels. Op de nieuwe plaat staat onder meer een opmerkelijk duet van de rapper met zijn gezworen vijand, de eveneens vermoorde Tupac Shakur. Bestaande opnamen zijn samengevoegd.

Andere artiesten die hun medewerking verleenden aan 'The final chapter' zijn onder meer Eminem, Jay-Z, R. Kelly en Mary J. Blige. "Het album is gemaakt omdat er een ontzettend grote vraag is van artiesten naar samples van Biggies stem", vertelde producent Diddy tegen het Amerikaanse magazine Billboard.

Christopher Wallace, de echte naam van Notorious B.I.G., was 24 toen hij in Los Angeles werd doodgeschoten. De rapper was een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de jaren negentig. Zijn albums 'Ready to die' en 'Life after death' worden gezien als enkele van de beste in het genre.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen