Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Antonie Kamerling zet zich in voor kinderen uit jeugdzorg

Shownieuws

Antonie Kamerling versiert met kinderen uit de jeugdzorg collega-acteurs een kerstboom in Amsterdam. De kinderen hangen er briefjes met kerstwensen in.

Acteur Antonie Kamerling gaat samen met kinderen uit de jeugdzorg en de cast van de musical 'Turks fruit' een kerstboom versieren in Amsterdam. In de speciale boom mogen de kinderen briefjes met hun persoonlijke kerstwens hangen. Het Nationaal Fonds Kinderhulp organiseert de Actie Wensboom met de Bilderberg-hotels in Nederland. Het fonds zet zich al 45 jaar in om kinderen die met jeugdzorg te maken krijgen een 'beetje gewoon geluk' te bezorgen. De actie begint woensdag en duurt tot 26 december.

"De keus is op Antonie gevallen omdat hij dezelfde associatie heeft met kinderen en het gezinsleven als het Fonds Kinderhulp", zegt een woordvoerder. "Het gaat om hem als persoonlijkheid. En die spreekt onze doelgroep enorm aan."

Gasten uit de hotels kunnen zelf een kerstwens uit de boom kiezen en deze in vervulling laten gaan. Zo vraagt een 7-jarig meisje uit het orthopedagogisch centrum Middelveld in Amsterdam een spelletje dat ze 'met papa en mama kan spelen'. Een jongen van 11 uit hetzelfde centrum wenst goochelspullen waarmee hij zelf trucjes kan doen. "Het gaat om kleine cadeaus die jeugdinstellingen, ouders en pleegouders zich moeilijk kunnen veroorloven", zegt de directeur van het fonds, Jan Wezendonk. "Ook zij worden met deze actie ondersteund."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen