Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Societywereld onderscheidt Helwegen en de Lusinks

Shownieuws

Marijke Helwegen, het gezicht van de kliniek van plastisch chirurg Robert Schoemacher, is uitgeroepen tot Societyvrouw van het jaar.

Marijke Helwegen, het gezicht van de kliniek van plastisch chirurg Robert Schoemacher, is uitgeroepen tot Societyvrouw van het jaar. De titel Societyman van het jaar ging naar couturier Oger Lusink en zijn zoon Martijn.

De prijzen worden maandagmiddag uitgereikt in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk aan Zee. Het initiatief van societyjournalist Christian Houkes beleeft dit jaar zijn tweede editie. Vorig jaar wonnen producent Rolf Timmer en zangeres Karin Bloemen.

Helwegen is volgens de vakjury een 'bewezen stijlicoon omgeven door internationale allure'. Helwegen, die regelmatig plastisch chirurgische ingrepen ondergaat, fungeert in tv-programma's en op showbizzfeestjes als ambassadrice van Medisch Centrum Scheveningen, de kliniek van Schoemacher. "Vele couturiers weten Marijke te kleden tot een echte glamourvrouw die menig Nederlander weet in te pakken", oordeelt de jury.

Vader en zoon Lusink, die onder meer een kledingwinkel hebben in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat, worden geprezen als promotors van de Italiaanse glamour. "Oger Lusink heeft de kracht wereldwijd talloze mannen goed gekleed door het leven te laten gaan", aldus de vakjury. "Zijn zoon Martijn zet deze lijn gezamenlijk met zijn vader en broer voort en zorgt dat de man in al zijn bezigheden wordt gekleed voor succes."

Ook Thomas Lepeltak, de man achter de rubriek Stan Huygens Journaal in De Telegraaf, en Majoor Bosshardt kregen een prijs. Beiden wonnen een zogeheten oeuvreprijs: Lepeltak voor zijn verdiensten voor de Nederlandse society en Bosshardt voor haar werk bij het Leger des Heils.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen