Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rick Parfitt heeft moeite met stoppen met roken

Shownieuws

Rick Parfitt van Status Quo, die mogelijk keelkanker heeft, rookt nog steeds. Aan de Sunday Mirror vertelt hij minstens twintig sigaretten per dag te roken.

Rick Parfitt geeft toe dat hij moeite heeft met stoppen met roken. Aan de Britse krant de Sunday Mirror vertelt hij nog minstens twintig sigaretten per dag te roken. Donderdag werd bekend dat de Status Quo-gitarist mogelijk kampt met keelkanker. "Het is ontzettend eng", zegt hij. "Ik zou liegen als ik zei dat het niet zo was. Het is vooral zenuwslopend omdat het nog niet precies duidelijk is wat ik heb."

In 1997 onderging de gitarist al een viervoudige bypassoperatie. Doktoren waarschuwden dat hij het met zijn ruige levensstijl niet lang meer zou maken. Parfitt stopte met drugs gebruiken, maar kon niet van de drank afblijven. Het afgelopen jaar stopte hij tien maanden met roken, maar onlangs begon hij weer. De schuld legde hij bij 'de stress van de showbizz'. "Maar nu ga ik echt stoppen. Eens en voor altijd. Het is alleen zo vreselijk moeilijk", zegt hij.

Parfitt zit momenteel thuis in Teddington, in het westen van Londen. Met zijn ex-vrouw Patti en hun 15-jarige zoon Harry wacht hij af. Status Quo heeft alle concerten in Groot-Brittannië afgezegd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen