Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Narnia verslaat Harry Potter in openingweekeinde

Shownieuws

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' heeft Harry Potter van de eerste positie gestoten in de Amerikaanse box-office.

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe', naar het boek van C.S. Lewis, heeft de vierde verfilming van Harry Potter van de eerste positie gestoten in de lijst van best bezochte films in de Verenigde Staten, de Amerikaanse box-office. De film debuteerde met een opbrengst van bijna 57 miljoen euro.

'Harry Potter and the goblet of fire' haalde dit weekeinde 8,7 miljoen euro op en was daarmee goed voor de derde plaats in de lijst. De film heeft daarmee in twee weken een totale opbrengst van 206,4 miljoen euro. De sage over de olie-industrie, 'Syriana', met Matt Damon en George Clooney in de hoofdrollen, haalde in zijn openingsweekeinde een opbrengst van 10,1 miljoen euro en de tweede positie in de box-office.

'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe' gaat over vier kinderen die via een kastdeur op zolder in de magische wereld van Narnia terechtkomen. Daar worden ze geconfronteerd met een eeuwenoude strijd tussen de legers van het goede, aangevoerd door de reusachtige leeuw Aslan, en de legioenen van het kwade, onder leiding van The White Witch. Op 21 december gaat de film in première in Nederland. 'Syriana' gaat pas in februari in Nederland draaien.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen