Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Najib Amhali wil niet meedenken met Rita Verdonk

Shownieuws

Najib Amhali heeft een voorstel van minister Verdonk om mee te praten over integratie afgeslagen. "Ik ben het niet eens met haar beleid", zegt de cabaretier.

(Novum/Peter Schavemaker Tekstproducties) - Najib Amhali heeft een voorstel van minister voor Vreemdelingenzaken Rita Verdonk om mee te praten over integratie afgeslagen. "Ik heb met een aantal andere mensen een brief gekregen. Ons is gevraagd om het stil te houden", vertelt de cabaretier. "Ik zou het nooit doen, want ik ben het niet eens met haar beleid." Amhali is op zijn eigen manier bezig met integratie. "Ik wil een bijdrage leveren door middel van bijvoorbeeld schoolvoorstellingen en projecten ", zegt Najib.

De cabaretier is momenteel te zien in 'Vendetta', de cabaretvertolking van de Godfather-films. Amhali speelt in deze productie samen met cabaret gezelschap Niet Uit Het Raam. "Ik was toe aan iets anders en wilde met een groep mensen spelen", zegt Amhali. "Ongeveer twee jaar geleden ben ik gevraagd en ik vond het geweldig om een keer met Niet Uit Het Raam te spelen."

In januari stond een eigen talkshow bij de VARA gepland voor Amhali. Het programma van Najib is verschoven naar het najaar. "Het programma zag er, na het maken van de pilot, goed uit", vertelt de 34-jarige Amhali. "Maar ik vond de inhoud nog heel erg zwak."

Najib wil in mei een programma maken van drie kwartier, waarin hij elke avond met een cabaretier uit Comedy Train op de planken staat. "Deze drie kwartier moet later anderhalf uur worden, waarschijnlijk in augustus 2006 of januari 2007", zegt Amhali.

Eind oktober sloot Amhali zijn reeks voorstellingen 'Most wanted' af. De show was een mix van persoonlijke ervaringen uit het leven van de cabaretier en algemene maatschappelijke kwesties. Najib zegt dat hij niet echt 'harde' grappen maakt. "Ik praat wel over onderwerpen waar soms, binnen de Marokkaanse en Turkse gemeenschap nog een taboe op rust", vertelt Amhali. Najib wil voor zijn volgende show een stapje hoger gaan. "Er moet wel wat in zitten, zonder dat het belerend is", zegt de cabaretier. "Dat is de balans die ik zoek. Ik ben een beetje afgestapt om mijzelf in kranten te verdedigen, wat voel je je nou Marokkaan of Nederlander?"

Deze week verscheen de cd van de voorstelling 'Most wanted'. De dvd van de show ligt vanaf 27 december in de winkels, drie dagen nadat de VARA 'Most wanted' op Nederland 3 uitzendt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen