Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Marc Lawrence (95) overleden

Shownieuws

Acteur Marc Lauwrence is op 95-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. Lawrence werd bekend met films als 'The Big Easy' (1987) en 'Ruby' (1992).

Acteur Marc Lawrence, die dankzij zijn sombere voorkomen sinds de jaren dertig steevast rollen kreeg als gangster of begrafenisondernemer in talloze films, is op 95-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. Lawrence werd bekend met films als 'The big easy' (1987) en 'Ruby' (1992), waarin hij de schurk speelde. In films als 'Shepherd of the Hills' (1941) en 'From dusk till dawn' (1996) liet hij zien dat hij ook andere rollen dan die van slechterik aankon.

Tijdens de heksenjacht op communisten in de jaren vijftig moest Lawrence verschijnen voor de commissie voor on-Amerikaanse activiteiten, waar hij toegaf lid te zijn geweest van een communistische partij. Ook legde hij met tegenzin belastende verklaringen af over collega-acteurs. Daardoor kwam zijn carrière in Amerika tijdelijk tot stilstand. Hij vertrok naar Europa, waar hij in de jaren zestig in Italiaanse films speelde en misdaadfilms en spaghettiwesterns regisseerde.

In de jaren tachtig beleefde hij zijn comeback in de VS als onderwereldfiguur in talloze films. Hij was voor het laatst te zien in 'Looney tunes: back in America' in 2003.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen