Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Woody Allen gaat terug naar Londen

Shownieuws

Regisseur Woody Allen gaat voor de derde keer een film opnemen in de Engelse hoofdstad Londen. De 69-jarige regisseur start begint volgend jaar met filmen.

Woody Allen gaat voor de derde keer een film opnemen in Londen. De 69-jarige regisseur start begint volgend jaar met filmen. Dat meldt de Britse TimesOnline. 'Match point', de eerste productie die Allen in de Engelse hoofdstad opnam, komt in januari uit. Scarlett Johansson vertolkt daarin de hoofdrol.

De tweede productie die Allen in Londen heeft opgenomen, 'Scoop', zit in de postproductionele fase. De film gaat over een romance tussen een Amerikaanse student journalistiek en een Engelse aristocraat.

Allen is erg onder de indruk van het filmklimaat in Londen. Voor zijn films krijgt hij ondersteuning van de BBC. Momenteel zijn ze in onderhandeling over de financiering van de derde productie. "Ik werk hier met een laag budget", zegt hij. "Maar het ziet eruit alsof het peperduur is." Allen staat erom bekend een hekel te hebben aan de houding van filmstudio's in Hollywood. Zij zouden zijn creativiteit de kop in willen drukken en geen moeite doen zijn films te produceren.

In de volgende film die in Londen wordt opgenomen speelt Johansson waarschijnlijk weer de hoofdrol. Door het succes van 'Match point' zit Allen weer lekker in zijn vel. De laatste jaren flopten zijn producties genadeloos. Critici schreven massaal dat hij het succes van 'Annie Hall' en 'Hannah and her sisters' nooit meer zou evenaren. Maar met de in Londen opgenomen films lijkt het toch goed te komen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen