Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Artiesten zingen Lennon-covers voor Amnesty

Shownieuws

Artiesten als Avril Lavigne, Black Eyed Peas, The Deftones en Duran Duran gaan nummers van John Lennon opnemen om fondsen te werven voor Amnesty International.

Artiesten als Avril Lavigne, Black Eyed Peas, Sum 41, The Deftones en Duran Duran gaan nummers van John Lennon opnemen om fondsen te werven voor Amnesty International. De opnames komen ter beschikking op de site van de organisatie en kunnen tegen betaling worden gedownload, meldt muziekblad Rolling Stone.

De Lennon-covers maken deel uit van een op de jeugd gerichte campagne van Amnesty die in januari in Amerika start. Voor de nieuwe campagne gaat Avril Lavigne 'Imagine' opnemen met pianiste Chantal Kreviazuk. De Black Eyed Peas doen 'Power to the people' voor het project. Meer details worden de komende weken duidelijk.

Drie jaar geleden doneerde Lennons weduwe Yoko Ono de rechten van de solonummers van haar overleden man aan Amnesty International. Die nummers konden worden gebruikt voor de toen lopende Imagine-campagne. Daarin werd kinderen wereldwijd gevraagd om het vredesnummer 'Imagine' te zingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen