Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Kus is niet de nieuwe Linda, Roos en Jessica'

Shownieuws

Kus vindt zichzelf niet op Linda, Roos en Jessica uit de jaren negentig lijken. Op het debuutalbum staan de nummers 'Alles of niets' en 'Ademnood'.

De meiden van Kus vinden zichzelf niet op de meidengroep Linda, Roos en Jessica uit de jaren negentig lijken. Op het debuutalbum van Kus, 'Allereerste kus', staan de nummers 'Alles of niets' en 'Ademnood', die eerder door Linda, Roos en Jessica zijn gezongen. De meeste nummers van Kus worden net als bij de GTST-meiden door Jochem Fluitsma en Eric van Thijn geschreven. "Wij hebben een heel andere doelgroep", vertelt zangeres Anouk aan Novum Nieuws. "De nummers zijn dan ook aangepast, omdat wij meer gericht zijn op kinderen."

Kus heeft veel inbreng gehad bij de nummers van het album. "Als een nummer eenmaal af is, lijkt het bijna niet meer op de demo", zegt Anouk. "Ze laten ons erg vrij, zodat wij onze eigen creativiteit in de liedjes kunnen stoppen."

Bij de cd zit een Kus-card, waarmee de fans punten kunnen verzamelen en voor allerlei merchandising van de band kunnen sparen. "De kaart zelf hebben wij niet verzonnen, maar wij bedenken wel de cadeautjes en de manier waarop de fans punten kunnen krijgen", zegt Meike. "Met de Kus-card kunnen wij goed onze creativiteit kwijt."

Kus bestaat uit vier meiden: Meike, Anouk, Moniek en Fleur. Moniek is de enige vrijgezel in de groep. Niet alleen jonge kinderen, ook wat oudere jongens zijn fan. "Ze willen met ons op de foto en staan in de rij voor Moniek", zegt Anouk. "Ze moeten wel door een zeer strenge keuring van de meiden", voegt Moniek toe.

Het album 'Allereerste kus' is op 11 november uitgebracht. De plaat staat momenteel op nummer 14 in de Album Top 100. De debuutsingle 'Lekker ding', die ook op het album staat, heeft op nummer één gestaan in de Mega Top 50. Kus heeft momenteel een hit met 'Topje van m'n zus'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen