Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moore en Hayek presenteren samen Nobelprijs-concert

Shownieuws

De actrices Julianne Moore en Salma Hayek presenteren op 11december samen het Nobel Peace Prize Concert 2005. De twee zijn goede vriendinnen.

De actrices Julianne Moore en Salma Hayek presenteren samen het Nobel Peace Prize Concert 2005. Dat maakt de organisatie van het evenement dinsdag bekend. Dat Hayek de show presenteert was al bekend. Maar de twee actrices, die goede vriendinnen zijn, kwamen overeen de presentatie samen voor hun rekening te nemen.

Tijdens het concert, dat op 11 december in Oslo plaatsvindt, treden verschillende artiesten op onder wie Gladys Knight, Duran Duran en de Sugababes. De show wordt in meer dan honderd landen uitgezonden.

Het concert wordt een dag na de uitreiking van de Nobelprijs voor de Vrede gehouden. Het is één van de hoogtepunten van de driedaagse vieringen rondom de prijs, die dit jaar wordt uitgereikt aan Mohamed ElBaradei. Het hoofd van het Internationaal Atoomenergie Agentschap wordt beloond voor zijn inzet om de verspreiding van kernwapens tegen te gaan.

De 39-jarige Mexicaanse actrice Salma Hayek kreeg een Oscarnominatie voor haar rol in 'Frida'. De 44-jarige Julianne Moore kreeg de nominatie drie keer voor haar spel in de films 'Boogie nights', 'Far from heaven' en 'The hours'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen